Historie

Borgestad Fabrikker AS og Höganäs Bjuf AB ble i mai 2019 fusjonert og byttet navn til Höganäs Borgestad.

Borgestad Fabrikker

Borgestad Fabrikker ble grunnlagt i 1887 av skipsreder og senere, statsminister Gunnar Knudsen, og er Norges ledende ildfast leverandør til den norske og globale aluminium- og ferrolegeringsindustrien, samt til støperier i Norge.

Borgestad Fabrikker produserte opprinnelig murstein, og allerede i 1889 startet selskapet med utviklingen av ildfaste materialer. Råmaterialene som ble brukt var chamotteavfall fra Porsgrund Porselensfabrikk. Etter kort tid ble produksjonen av murstein avviklet da etterspørselen etter ildfaste materialer økte.

Borgestad Fabrikker arbeider tett med sine kunder – vårt felles mål er å utvikle gode ildfaste løsninger, større produktivitet og økt lønnsomhet!

Höganäs Bjuf

Höganäs Bjuf begynte å produsere ildfast stein i 1825. Selskapets produksjonsenheten er fortsatt basert i Bjuv, Sverige og omtrent halvparten av råvarene kommer fra egen gruvedrift. Höganäs Bjuf er et moderne selskap med sterke røtter i svenske industritradisjoner, forpliktet til eksepsjonell kvalitet, kontinuerlig innovasjon og de høyeste faglige standarder.

Höganäs Bjuf har et verdensomspennende nettverk av heleide datterselskaper og et stort antall agenter for å støtte våre nåværende og potensielle kunder. Selskapet er til stede i alle regioner hvor våre kunder er aktive, slik at vi kan svare så effektivt som mulig på kundens forespørsler.

Installasjon av ildfaste produkter

Et viktig tillegg til utvikling og produksjon av ildfaste materialer er installering som vi også kan tilby.

Kontaktpersoner

Markedsansvarlig
Roger Kvam
Telefon: 35 55 06 00
Mobil: 95 09 96 32
roger.kvam@hoganasborgestad.com